Back to basics – aurum living/kultainen eläminen?

Back to basics – aurum living/kultainen eläminen?

Hoitohuone täyttää lokakuussa kaksi vuotta. Kovassa tohinassa on aika muistuttaa itselleen mitä aurum living – kultainen eläminen merkitsee.

Minulle se on monitasoinen elämäntapa, jolla pyrin luomaan hyvät puitteet tasapainoiselle elämälle. Välillä siinä onnistuen hyvin ja välillä se ei tunnu onnistuvan lainkaan. Välillä se tuntuu tosi turhauttavalta ja välillä on pidettävä taukoa ja muistettava, että liika yrittäminen ei johda mihinkään. Päinvastoin se voi jopa jarruttaa prosessia. Olen kuitenkin oppinut että kaikkia tunnetiloja tarvitaan jatkuvaan tasapainoiluun ja kehittymiseen, sillä on tosiaan kyse aina yhden ainutlaatuisen ihmisen ”evoluutioprosessista”. Myönnän, että usein menen kaksi askelta eteenpäin ja yhden taaksepäin tai joskus jopa yhden eteen ja kaksi taakse. Se kuvaa hyvin prosessiani, onnistumisia ja kipuiluja elämässä. Myös asioiden myöntäminen niinkuin ne ovat, on opettanut että jokainen on omalla matkallaan ja parasta mitä voi toiselle antaa on tukea häntä matkallaan edes aina ymmärtämättä mitä toinen kokee sillä hetkellä. Näin saa tukea myös kun sitä eniten välillä itse tarvitsee.

Konkreettisesti aurum living – kultainen eläminen on minulle lähinnä fyysisen (body), henkisen (mind) ja spirituaalisen (spirit) puolen tasapainossa oleminen itsessäni. Sprituaalinen (spirit, en keksi parempaa suomenkielistä sanaa) tukee fyysisen ja henkisen eli mielen tason toimintoja ja tekee elämästä vielä asteen verran merkityksellisempää. Näiden avulla elämän kokonaisuuden palaset loksahtelevat kohdilleen. Väitän, että lähes kaikki elämässä ilmentyvät asiat menevät vähintään näiden kolmen tason läpi. Siis hiukan eri näkökulmasta aina katsottuna. On siis kyse todella laajasta kokonaisuudesta. Olen monesti miettinyt että hyvinvoivana olemisen ja pysymisen tasapaino olisi kokopäivätyötä; keskittyminen itseensä ja monitasoiseen hyvinvointiin. Mutta kuten jo totesin vaikka takapakkia välillä tulee, on varmaa että suunta on eteenpäin ja mihinkään ei ole kiire. Kaikki tapahtuu ajallaan.

Tässä muutamia asioita, joita olen vuosien varrella kerännyt luomaan oman kultaisen elämäni ja pyrkinyt luomaan rutiinit jokaisen ympärille tai vähintään pidän yllä mielikuvaa näiden olemassaolosta elämässäni. Listaa voisi jatkaa vielä monella, mutta tässä tärkeimmät hyvinvoivana pysymisen kulmakiveni:

– puhdas ja riittävä ravintorikas ravinto ja vesi (mieluiten luomukasvisruoka/raakaravinto + JUICE PLUS+ -tuotteet ja lähdevesi),
– paasto (2 krt. vuodessa)
– kosmetiikan ja muiden aineiden lisäaineettomuus (esim. kotikosmetiikka eli syötäväksi kelpaavien aineiden käyttö myös iholle sekä ekopesuaineet),
– luonnonmukaiset hoidot keholle, mielelle ja sielulle,
– positiiviset ja rakastavat ihmissuhteet/positiivinen mielenvire,
– liikunta,
– uni ja lepo,
– stressitön elämänrytmi,
– median seuraamisen vähentäminen (ajantasalla pysyminen riittää, välttyy turhalta negatiivisuudelta ja ajatusmallien vääristymiltä)
– luontoyhteys ja ekologisuus (esim. monet listan asioista eivät vaadi kovaa kulutusta),
– meditointi,
– keho- ja energiatietoisuuden ymmärtäminen
– enkeliyhteys ja yhteys muihin auttajiin,
– henkinen kirjallisuus ja itsensä kehittämisen kurssit.

Tein tästä samalla pienen tehtävän ja pohdin mitä yllä mainitut asiat minussa herättävät? Miten mainitut asiat vaikuttaisivat elämään positiivisesti kustakin näkökulmasta katsottuna? Esim. miten meditoiminen vaikuttaa fyysisesti/konkreettisesti, henkisesti/mielen tasolla tai spirituaalisesti/hengen ja sielun tasolla? Tai puhdas ravintorikas ravinto? Entä liikunta? Vaikutukset ovat mittavat joka tasolla, eikös?

Jokaisella meillä on intohimomme. Nämä asiat ovat minulle intohimo. Taidan olla ns. ”ikuinen etsijä”. Voisin tutkia loputtomiin fyysistä kehoa ja sen rakennetta, ihmismieltä ja asioita joita joudumme itse itsestämme etsimään, jota kukaan muu ei voi tehdä puolestamme; matkaa sisimpäämme; spirituaalista puoltamme. Palkinto jonka saan näiden asioiden loksahtamisesta kohdalleen elämässäni on niin valtava että haluan tätä aina vaan enemmän ja olen valmis hiukan sen eteen ponnistelemaankin. Omalla kohdallani tämä on tapahtunut täydellisesti vain yhdessä elämänjaksossa ja miten autuas olo silloin olikaan. Olotilan löytämisestä ja ylläpitämisestä tulee kuitenkin ajan mittaan koko ajan vaivattomampaa ja olossa on helpompi pysyä kauemmin kerrallaan. Monesti puhutaan myös ns. “oman voiman löytämisestä ja omassa voimassaan pysymisestä”. Emme ole olosuhteiden uhreja vaan itse vaikutamme kaikkeen ja myös luomme todellisuutemme joka ajatuksella ja tunteella, sekunnin joka hetki. Tästä ehkä joskus enemmän lisää…

Näistä asioista kiinnostumisen haluan myös tuoda muille mahdolliseksi ja usein ihan jo hoidon lomassakin. Olen enemmän kuin iloinen, kun joku haluaa lisää tietoa asioista, joita olen tutkinut lähes koko elämäni. Tosin usein rentoutuminen on paras keino sisimpämme ja elämäämme koskevien vastausten löytämiseen ja kuulenkin usein “olin hoidon ajan jossain muualla” -kommentin. On palkitsevaa, kun voi auttaa tai olla edes prosessissa mukana kun ihminen löytää itse itsestään uusia puolia palasten lokahdellessa kohdillaan heidän elämässään, niin fyysiseen, henkiseen kuin spirituaaliseenkin puoleen…joskus ihan yllättäenkin…ja se hymy ja olemuksen keveys…kiitos <3

Love your body
Love your mind
Love your soul
Love who you are

<3 Pauliina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Laskutoimitus roskapostien estämistä varten *