Hoitoesittelyssä Reiki

Hoitoesittelyssä Reiki

<3 Juuri tänään en murehdi
Juuri tänään en vihastu
Olen ystävällinen kaikille olennoille
Ansaitsen elantoni rehellisesti
Olen kiitollinen kaikesta <3

Nämä ovat Reikin viisi periaatetta (Mikao Usui). Sanat ”Rei” eli henki ja ”Ki” eli elämän voima muodostavat Japaninkielisen sanan Reiki, joista nimi on peräisin.

Reiki on luontaishoitomenetelmä, jonka kehitti japanilainen Mikao Usui (1865–1926) 1920-luvun alussa. Usui tarkoitti menetelmän fyysisten, emotionaalisten ja henkisten sairauksien hoitoon, sekä yleisen hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen. Reiki on tullut länsimaihin Japanin kautta, mutta ollut käytössä mahdollisesti jo sumerien ja muinaisen Egyptin sekä Tiibetin kulttuureissa. Reiki on siis ikivanha syvärentouttava hoitomuoto, joka luonnollisella tavalla tasapainottaa kehoa ja mieltä.

Reikihoidon aikana energiaa kanavoidaan käsien välityksellä joko kevyesti koskien tai pelkästään energiaa käsillä kehon päällä välittäen. Hoidon avulla voidaan avata kehon energiakanavia, jotka saattavat olla tukossa jos olemme mm. stressaantuneita, turhautuneita tai rauhattomia. Tällaiset ongelmat aiheuttavat epätasapainon kehomme hienoon energiaverkkoon ja siitä seuraa helpommin fyysisen kehon sairastuminen. Reiki täyttää tyhjäksi käytetyt energiavarastot ja palauttaa elinvoiman, jolloin kehon oma vastustuskyky kasvaa ja kehon oma paranemiskyky aktivoituu ja stressi vähenee. Hoito rentouttaa niin kehon kuin mielenkin, jonka aikana ja jälkeen kehon on helpompi jälleen tasapainottaa ja parantaa itseään. Henkisellä ja tunnetasolla Reiki puhdistaa ja poistaa kielteisiä tunteita, tuo iloa ja energiaa elämään, tasapainoisuutta, mielenrauhaa, parantaa muistia ja intuitiota. Monessa maassa (kuten USA:ssa, Britanniassa ja, Hollannissa) se on jo osa julkista terveydenhoitojärjestelmää.

Reikihoidon vaikutuksia ovat mm. tasapainoinen mieli, unen laadun paraneminen, energinen olo, stressioireiden helpottuminen, kehon energioiden vahvistuminen ja tasapainottuminen ja helpotus kipuihin ja särkyihin. Monet hoidettavat tuntevat energian virtauksen. Hoito on aina erilainen kokemus ja monesti voi tuntea lämmön tai viileyden  tunnetta, syvää rentoutta ja muita aistimuksia hoidon aikana. On hyvä muistaa, että Reiki ei ole uskon asia, sillä siihen ei tarvitse uskoa – se toimii silti. Reikin voima kuuluu jokaiselle, joka on kiinnostunut kehittämään itseään. Reiki energia on elämänenergiaa, eikä sitä voi käyttää väärin. Kaikki mitä meillä on ympärillä jokapäiväisessä elämässä on (reiki-) energiaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Laskutoimitus roskapostien estämistä varten *